Novosti:

Aktualne Joomla! verzije: 3.10.11 i 4.2.6

Main Menu

Online prodaja

Autor buffon, 20. Srpanj 2012, 19:49

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

buffon

Poz svima,

Htio sam da pokrenem neki site sa online prodajom, slicno ovom: http://www.autodiler.me/

To nije site radjen u Joomli ali me zanima da li postoji neka ekstenzija koja omogucava da se ubaci na primjer ovo http://www.autodiler.me/novi_oglas . Trazio sam nesto i nasao neke ali nijesu ni malo pouzdani niti sam kroz komentare na googleu vidio zadovoljstvo kod korisnika zbog brojnih bugova, pa bi cijenio ako bi neko ko je trebao ovakvu stvar nasao nesto dobro i podijelio to sa mnom..
Znaci portal u koji korisnik moze da ubaci svoj oglas, te da ga posle na sajtu poredjan po kategorijama nadje... Nadam se da sam dobro objasnio

Renato


buffon

Hvala puno druze, skinucu pa probati radi li.
Ako ima jos neko neki predlog molim vas da javite.

Guardian

#3
Za tako nešto ti je bolja neka classifieds scripta, ne Joomla.

Phpclassifieds najviše liči na to sa malo izmjena.
http://www.deltascripts.com/phpclassifieds/

Je malo skuplja licenca ali ako misliš zarađivati isplati se.

Problem sa malim oglasnikom (ne online prodaja kako si naveo) je usporavanje. Oglasnici se puno klikaju, online prodaje puno manje.
Joomla nije optimizirana za takve vrste stvari.
I kad se nađeš u problemima morat ćeš svaki mali oglas ručno prebacivati sa jednog Joomla dodatka na drugi Joomla dodatak.

Dani i dani posla, ako imaš dobro posjećenu stranicu i puno oglasa.

buffon

@Guardian, problem je sto ja sada nemam 300e da bih platio tu skriptu, a i ne znam kako ce se ovo razviti pa mi swe toliko i ne ulaze odjednom. O Joomli ponesto i znam, pa cu malo uz google pokusati nesto da sredim, onak, za prvu pomoc. Naravno, ako to zazivi kao sto bih zelio, uvijek mogu naci nekog na forumu koji ce to odraditi, naravno uz nadoknadu. Zato cu probati sa Sobi2 koji mi je preporucen gore, pa ga malo izmijeniti da "sjedne" ovom sto sam ja zamislio, a ako bude to posjeceno onda cemo praviti nesto vise i bolje. Za sada je Joomla moj i finansijski, ali i limit u onome sto ja znam o portalima, a ne znam previse.

Renato

Citat: Guardian  u 23. Srpanj 2012, 21:25
Joomla nije optimizirana za takve vrste stvari.
I kad se nađeš u problemima morat ćeš svaki mali oglas ručno prebacivati sa jednog Joomla dodatka na drugi Joomla dodatak.

Ajde, ako ti nije problem da objasniš malo podrobnije ovo što si napisao

Guardian

Ne znam bolje. Te classifieds scripte se prave sa tim na umu da će puno ljudi istovremeno klikati na jedan oglas. Database, queries i sve ostalo.

Joomla se kao platforma mora praviti za širok spektar stvari i samim tim će biti sporija kad navale posjete.

Ali čak ni to nije najveći problem. Već konvertiranje oglasa i usera na drugu scriptu kad ga ubije ono što najviše piželjkuje. Puno oglasa i velika navala posjetitelja. Puno je posla to sve poslije manualno prebaciti.
Ako si privukao jedan velik broj posjetitelja i jedan dan kažeš Sorry, ja prebacivao scriptu pa morao izbrisati sve stare oglase.
Normalno da će te doživjeti kao neozbiljnog i izbjegavati stavljati oglase na tu web stranicu.

Probaj u Joomli napraviti ovaj ovdje SMF forum na kojem pišemo, sa svim ovim funkcijama i opcijama. Brzo će ti biti jasno sve.

buffon

Evo nasao sam jednu stvar koja je dosta dobra, ako nekom bude trebalo, zove se Adsmanager, radi ono sto sam ja trazio i sigurno je da moze pomoci u pocetku, pa onda raditi kako se predlaze gore.

Imam ipak jedan problem. U vecini komponenti i modula sam nalazio languages pa sam tu prevodio rijeci koje trebam, Na ovom pak toga nema, a ja nikako ne mogu da nadjem gdje se prevode rijeci tipa "Descriptions" sa tog linka  http://premiumoglasi.me/index.php?option=com_adsmanager&view=details&id=15&catid=12&Itemid=9 ili one poruke kada se ubace oglasi i slicno. Ako neko zna gdje bi to moglo biti molim da mi kaze. Hvala.