Joomla Hrvatska i na wikipediji

Autor karlovic, 22. Siječanj 2011, 19:21

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

karlovic

Joomla Hrvatska i na wikipediji   ;) link

wooer

UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity
Documentation & Translation Team Member

Skipper


erik

Bravo druže!

Ja sam si uzeo slobodu i malo uredio tvoje izmjene: nije udruga nego zajednica. Nikakva udruga još nije osnovana. O tome ću napisati drugi post.ž
Još sam dodao izlazak Joomle 1.6.
ak su mogli partizani okončati rat možemo i mi deklinirati site
gore-točka-dolje-zarez

karlovic

#4
jp hvala erik  ;D wiki je slobodna enciklopedija i nije cilj da sve sastavlja jedna osoba već više

što se tiče naslova namjerno je stavljen "udruga...." da se odvoji od naslova ispred "zajednica..." a u prvoj rečenici stoji pojašnjenje naslova (o udruzi) koje glasi citat:
"Krajem 2010.godine najavom gašenja crojoomla foruma crojoomla forumaši u cilju nastavka rada i međusobne pomoći pokreću inicijativu za osnivanjem nove zajednice Joomla-Hrvatska."

ali lijepo je i ovako kako god da bilo, osobito je ok sastavljena rečenica za 1.6  ;)

erik

Kužim, ali nije potrebno, na taj način, odvajati ovu zajednicu od stare crojoomla zajednice. Zajednica je uvijek zajednica, a udruga nešto drugo.
ak su mogli partizani okončati rat možemo i mi deklinirati site
gore-točka-dolje-zarez

karlovic

#6
hm ili ja nisam dobro pojasnio moju namjeru ili ti ipak ne kužiš iako misliš da kužiš. Nije mi namjera bila nikakvo odvajanje nove zajednice od stare zajednice jer je to ako baš idemo cjepidlačiti ionako jedna te ista zajednica koja je prije sastančila na jednoj livadi i sad kad na toj livadi misle napraviti heliodrom zajednica se (ta ista sa nekoliko iznimaka) preselila na pašnjak.
Preseljenjem na pašnjak stara zajednica odlučila je reći STOP seljakanju i osnovati Joomla! udrugu .

Zato (gore je slikovito opisano) su na wikipediji stvorena 2 (dva) naslova jedan slijedi drugog (prema redosljedu zbivanja)
Kako je prvi naslov "Zajednica na hrvatskom jeziku" ja sam ispod jer ionako ne spada u opisanu temu gdje .... stavio naslov "Udruga Joomla korisnika Joomla Hrvatska" a u prvoj rečenici se pojašnjava status udruga u osnivanju.
Erik, zakonski gledajući Udruga nikad ne mora biti upisana u registar da bi se zvala Udruga , može djelovati po principu ortakluka i to je sasvim legalno. S time da u tom slučaju ista nije pravna osoba koja može otvoriti žiro račun ili ... da se ne ponavljamo nabrajao sam u ZG što sve.

Dakle izmjenom naslova nisi sasvim u pravu, jer si ga izmjenio iz neznanja i neshvačanja sadržaja i zakonskih mogućnosti glede toga. Ufffffffffff  :pivo:

EDIT: (da potkrijepim napisano)
U kojem roku registracijsko tijelo mora donijeti odluku o zahtjevu?
U roku od 30 dana od dana predaje urednog zahtjeva. Početak toga roka računat će se od dana kada su registracijskom tijelu dostavljene sve isprave i dokazi na temelju kojih se može odlučiti o zahtjevu (npr. učinjene potrebne ispravke i usklađivanja statuta ili osnivačkih akata, i sl.).

Može li se smatrati da je udruga registrirana ako protekom roka od 30 dana od dana predaje urednog zahtjeva registracijsko tijelo ne donese rješenje?
Da, smatra se da je udruga registrirana idućeg dana nakon proteka toga roka, ako su zahtjevu priloženi svi potrebni dokazi i ako je statut sukladan zakonu. U tom slučaju udruga mora ponoviti zahtjev za upis u registar, a nadležno tijelo je tada dužno donijeti rješenje o upisu u registar u roku od 8 dana od dana ponovljenog zahtjeva.

Mora li se udruga registrirati?
Ne. Udruga može djelovati i ako nije registrirana, odnosno ako nema svojstvo pravne osobe. Na udruge koje nisu registrirane, odnosno koje nemaju svojstvo pravne osobe, na odgovarajući način se primjenjuju propisi obveznoga prava kojima je uređen institut ortakluka. Međutim, registracijom udruga stječe neka prava koja neformalne udruge nemaju (npr. za dodjelu dotacije iz državnog proračuna mogu se natjecati samo udruge upisane u registar udruga i sl.).

DAKLEM: AKO MI TVRDIMO DA SMO UDRUGA ONDA TO I JESMO bili mi shvačeni kao takvi ili ne , sasvim nam je svejedno  ;D

erik

Ja sam mislio da si ti nešto pobrkao. Ispričavam se. Slobodno ispravi natrag "udruga".
ak su mogli partizani okončati rat možemo i mi deklinirati site
gore-točka-dolje-zarez

karlovic

Prilikom pisanja obrazloženja na cjenjenom forumu toliko sam bio uvjeren u ispravnost da sam si dao slobodu isto i ispraviti jer sam shvatio kako se nismo razumjeli čitajući napisano.   :vino: