Predložene izmjene ustroja vodstva & zahtjev za povratne informacije zajednice

Autor erik, 29. Rujan 2011, 19:30

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

erik

Predložene izmjene ustroja vodstva & zahtjev za povratne informacije zajednice

Na zajedničkom sastanku vodstva (Joint Leadership Summit - JLS) održanom u San Joseu, Kalifornija od 29. do 31. srpnja 2011, tema koja je dobila mnogo pažnje je ustroj vodstva našeg projekta. Prevladavalo je mišljenje da izmjene u ustroju vodstva mogu ojačati komunikaciju i suradnju između timova, kao i poboljšati nadzor i odgovornost za sve suradnike i timove. Predložene izmjene imaju za cilj poboljšati produktivnost i angažiranost zajednice na svim područjima projekta.

Prijedlog izmjene ustroja vodstva

Prijedlog, koji se sastoji od tri povezane promjene u ustroju vodstva, dogovoren je na JLS. Također je dogovoreno da se ovaj prijedlog predstavi zajednici te zatraži mišljenja i povratne informacije:


  • Razriješiti Nadzorni odbor zajednice (Community Oversight Committee - COC). U trenutnom ustroju vodstva, COC je odgovoran za imenovanje i razrješavanje članova odbora organizacije Open Source Matters (OSM).
  • Formirati novi upravni odbor sa novim imenom koji će se lakše povezivati sa Joomla! projektom od trenutnog imena "Open Source Matters". Osnovna odgovornost novog upravnog odbora bila bi odrediti opću strategiju i smjer, kao i pružiti nadzor i odgovornost nad svim novooformljenim izvršnim odborima (vidi točku ispod).
  • Svi trenutni timovi u projektu koji djeluju pod nadzorom tima vodstva produkcije (Production Leadership Team - PLT), tima vodstva zajednice (Community Leadership Team - CLT) i OSM-a biti će reorganizirani u niz odbora. Svaki od tih odbora djelovati će pod nadzorom novog upravnog odbora.


Predloženi plan tranzicije

Predloženo je da se trenutan ustroj vodstva ne mijenja dok skupina od devet trenutnih voditelja projekta radi na definiranju važnih detalja novog ustroja vodstva projekta. Devetoro voditelja projekta biti će sastavljeni od po troje članova PLT-a, CLT-a i OSM-a, gdje će svaki od timova odabrati troje predstavnika koji će se pridružiti toj skupini. Predložene promjene također uključuju da će devetero izabranih postati članovi novog upravnog odbora (zajedno sa dva člana koji će biti izabrani izvan vodstva projekta), čim bude donesen konačni plan promjene ustroja vodstva.

Prve dužnosti devet voditelja projekta biti će da donesu slijedeće odluke:


  • Izbor imena novog upravnog odbora
  • Istražiti koja pravna pitanja treba riješiti u vezi promjene ustroja vodstva
  • Odrediti uvjete članova odbora, kao i postupak po kojima članovi odbora mogu biti razrješeni i imenovani.
  • Odrediti inicijalni broj odbora koji će odgovarati novom upravnom odboru, koje odgovornosti će svaki od tih odbora imati i koji postupak će se koristiti za moguća stvaranja, razpuštanja i spajanja odbora u budućnosti.
  • Odrediti postupak kojim će se imenovati dva dodatna člana odbora iz zajednice koji će se pridružiti devetero voditelja u formiranju prvog cjelovitog upravnog odbora, uz ideju da će konačan broj članova odbora nastaviti biti jedanaest.Slijedeći važan korak u ovom postupku: Vaše mišljenje i povratne informacije!

Na JLS-u je odlučeno da je važno biti otvoren i transparentan u vezi ovog prijedloga, kao i angažirati zajednicu pozivajući članove da izraze mišljenje i povratne informacije. Vaše mišljenje i povratne informacije, kao i one od ostalih članova zajednice biti će razmotrene i uzete u obzir prije donošenja konačne odluke i pokretanja plana za provođenje bilo kakve promjene u ustroju vodstva.

Ovo je vaša prilika da doprinesete nastavku rasta i uspjeha našeg projekta tako da izrazite vaše mišljenje i povratne informacije u raspravama na JPeople siteu na temi Proposed leadership structure changes & request for community feedback.

Želimo znati da li se slažete ili ne slažete sa predloženim izmjenama, ili ako mislite da su previđeni neki važni čimbenici. Ako se ne slažete s nečim, molimo vas da pomognete kretanju rasprave tako da predložite alternativno rješenje!

Koliko god željeli pružiti dovoljno vremena za mnoge konstruktivne i učtive rasprave o ovoj važnoj temi, u nekom trenutku postupak će morati krenuti dalje. Uzimajući to u obzir, rasprava će biti otvorena najranije do 27 listopada 2011, ali nakon tog datuma postupak će možda krenuti dalje. Prije provođenja bilo kakve promjene, vodstvo projekta izvjestiti će zajednicu sa više detalja o novom ustroju i statutima / aktima novog odbora / organizacije.
ak su mogli partizani okončati rat možemo i mi deklinirati site
gore-točka-dolje-zarez