Novosti:

Aktualne Joomla! verzije: 3.10.11 i 4.2.6

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - erik

#1
Zdravo druže!

na žalost ja taj modul nisam vidio barem dvije godine, tako da bi mi trebalo malo vremena da vidim što se događa. Trenutno sam sa vremenom doslovno nula, ali nadam se da ću se uskoro javiti.
#2
Dragi Joomleri!

Želim vam sretan i blagoslovljen Božić i puno Joomla siteova u 2013!
#3
Brbljaonica / Odg: Fiskalizacija?
29. Studeni 2012, 10:30
Fiskalni printeri su način kako je provedena fiskalizacija u BiH, a u RH će se riješiti sa programskim rješenjima koja putem SOAPa šalju podatke u poreznu.
#4
Brbljaonica / Odg: Fiskalizacija?
09. Studeni 2012, 07:07
Fiskalizacija je proces koji će, kao i u BIH, biti primjenjen na cjelokupno tržište. Ove godine su počele kladionice, od 1.1.2013 kreću velike firme koje imaju maloprodaju i ugostitelji, a od 1.4 kompletna maloprodaja. Vjerojatno će za dvije godine ući i sva veleprodaja.

Istina, ni meni nema puno smisla to sa karticama, ali očito osim gotovinskog prometa žele kontrolirati i kompletnu maloprodaju.
#5
Citat: erbi  u 19. Rujan 2012, 14:15
@erik, hvala na odazivu.
3. Treba mi samo jedna vrijednost. Sa nekim formularom se upiše user u tablicu users. Sad tražim njegov id, jer mi treba, da upišem još nekoliko podataka u users_profiles

Ako tražiš Joomlinu tablicu korisnika onda je naziv tablice "#__users", a id je polje "id".
#6
Pozdrav druže!

Imaš nekoliko grešaka:

1. string u sql-u trebaš staviti u navodnike, a poželjno ga je i "eskejpati" pa se najbolje poslužiti function "quote()"
$sql = '... WHERE username = '.$db.>quote($username);

2. kada ti treba samo jedna vrijednost onda umjesto loadRowList() treba koristiti loadResul()

3. to je neka tvoja tablica? korisnici od joomle  nalaze se u tablici "users" i imaju "id", a ne "user_id"

Ispravan kod bio bi:

$username = "testni";
$trazenje = "SELECT user_id FROM #__user WHERE ".$db.>quote($username);
$db->setQuery($trazenje);
$upor_id = $db->loadResult();
echo $upor_id;


#7
Mislim da Joomla nema takav sustav protiv "brute force" logiranja. Kako je prijatelj to riješio?

Još uvjek najbolji (pasivni) način borbe protiv botova je chapcha.
#8
Maknuti ćemo i od tamo čim dobijem pristup bazi. Google ne uzima od tamo jer je taj podforum vidljiv samo logiranim korisnicima.
#9
Pozdrav druže!

Danas sam ulovio vremena da napravim taj plugin. Evo ga u privitku pa ga možeš testirati.
#10
Pozdrav!

Što misliš pod "puno više informacija i detalja"?
Svojevremeno sam bio "hakirao" joomlin sql debug output tako da ispiše dodatne detalje querije nad odabranim tablicama. Mislim da je bilo ispisan status svake tablice koja se koristi u queriju (ono što se dobije sa "show table status"), explain querija, približno vrijeme izvršavanja i provjera nekih logova.

Ako kažeš što ti treba možemo složiti nešto.
#12
Dobrodošao robi! Siguran sam da će naši J!gurui  pomoći oko svakog problema.
#13
Novi forumaši - predstavite se !! / Odg: pozzz
24. Prosinac 2011, 12:08
Dobrodošao cybersnow!
#14
Predložene izmjene ustroja vodstva & zahtjev za povratne informacije zajednice

Na zajedničkom sastanku vodstva (Joint Leadership Summit - JLS) održanom u San Joseu, Kalifornija od 29. do 31. srpnja 2011, tema koja je dobila mnogo pažnje je ustroj vodstva našeg projekta. Prevladavalo je mišljenje da izmjene u ustroju vodstva mogu ojačati komunikaciju i suradnju između timova, kao i poboljšati nadzor i odgovornost za sve suradnike i timove. Predložene izmjene imaju za cilj poboljšati produktivnost i angažiranost zajednice na svim područjima projekta.

Prijedlog izmjene ustroja vodstva

Prijedlog, koji se sastoji od tri povezane promjene u ustroju vodstva, dogovoren je na JLS. Također je dogovoreno da se ovaj prijedlog predstavi zajednici te zatraži mišljenja i povratne informacije:


  • Razriješiti Nadzorni odbor zajednice (Community Oversight Committee - COC). U trenutnom ustroju vodstva, COC je odgovoran za imenovanje i razrješavanje članova odbora organizacije Open Source Matters (OSM).
  • Formirati novi upravni odbor sa novim imenom koji će se lakše povezivati sa Joomla! projektom od trenutnog imena "Open Source Matters". Osnovna odgovornost novog upravnog odbora bila bi odrediti opću strategiju i smjer, kao i pružiti nadzor i odgovornost nad svim novooformljenim izvršnim odborima (vidi točku ispod).
  • Svi trenutni timovi u projektu koji djeluju pod nadzorom tima vodstva produkcije (Production Leadership Team - PLT), tima vodstva zajednice (Community Leadership Team - CLT) i OSM-a biti će reorganizirani u niz odbora. Svaki od tih odbora djelovati će pod nadzorom novog upravnog odbora.


Predloženi plan tranzicije

Predloženo je da se trenutan ustroj vodstva ne mijenja dok skupina od devet trenutnih voditelja projekta radi na definiranju važnih detalja novog ustroja vodstva projekta. Devetoro voditelja projekta biti će sastavljeni od po troje članova PLT-a, CLT-a i OSM-a, gdje će svaki od timova odabrati troje predstavnika koji će se pridružiti toj skupini. Predložene promjene također uključuju da će devetero izabranih postati članovi novog upravnog odbora (zajedno sa dva člana koji će biti izabrani izvan vodstva projekta), čim bude donesen konačni plan promjene ustroja vodstva.

Prve dužnosti devet voditelja projekta biti će da donesu slijedeće odluke:


  • Izbor imena novog upravnog odbora
  • Istražiti koja pravna pitanja treba riješiti u vezi promjene ustroja vodstva
  • Odrediti uvjete članova odbora, kao i postupak po kojima članovi odbora mogu biti razrješeni i imenovani.
  • Odrediti inicijalni broj odbora koji će odgovarati novom upravnom odboru, koje odgovornosti će svaki od tih odbora imati i koji postupak će se koristiti za moguća stvaranja, razpuštanja i spajanja odbora u budućnosti.
  • Odrediti postupak kojim će se imenovati dva dodatna člana odbora iz zajednice koji će se pridružiti devetero voditelja u formiranju prvog cjelovitog upravnog odbora, uz ideju da će konačan broj članova odbora nastaviti biti jedanaest.Slijedeći važan korak u ovom postupku: Vaše mišljenje i povratne informacije!

Na JLS-u je odlučeno da je važno biti otvoren i transparentan u vezi ovog prijedloga, kao i angažirati zajednicu pozivajući članove da izraze mišljenje i povratne informacije. Vaše mišljenje i povratne informacije, kao i one od ostalih članova zajednice biti će razmotrene i uzete u obzir prije donošenja konačne odluke i pokretanja plana za provođenje bilo kakve promjene u ustroju vodstva.

Ovo je vaša prilika da doprinesete nastavku rasta i uspjeha našeg projekta tako da izrazite vaše mišljenje i povratne informacije u raspravama na JPeople siteu na temi Proposed leadership structure changes & request for community feedback.

Želimo znati da li se slažete ili ne slažete sa predloženim izmjenama, ili ako mislite da su previđeni neki važni čimbenici. Ako se ne slažete s nečim, molimo vas da pomognete kretanju rasprave tako da predložite alternativno rješenje!

Koliko god željeli pružiti dovoljno vremena za mnoge konstruktivne i učtive rasprave o ovoj važnoj temi, u nekom trenutku postupak će morati krenuti dalje. Uzimajući to u obzir, rasprava će biti otvorena najranije do 27 listopada 2011, ali nakon tog datuma postupak će možda krenuti dalje. Prije provođenja bilo kakve promjene, vodstvo projekta izvjestiti će zajednicu sa više detalja o novom ustroju i statutima / aktima novog odbora / organizacije.
#15
Moduli J! 1.5 / Odg: QMini News 1.5.2
25. Rujan 2011, 09:11
@Guardian: Nije o tome riječ u ovom slučaju. Taj bug se manifestira samo kod tekstualnih polja koja ne mogu biti prazna jer će preuzeti defaultnu vrijednost.

Citat: PodRinjaC  u 24. Rujan 2011, 21:47
heh sad sam to i vidio, ali cu da ti prijavim jedan bug. Naslov se ne moze iskljuciti... ako napravis neke promjene reci mi u kojoj si datoteci pravio da nju zamjenim lakse je nego da brisem citav modul i ponovo instaliram

Nije riječ o bugu nego programskoj logici. Ako želiš potpuno isključiti naslov moraš isključiti opciju "Prikaži link". Dakle:

(Prikaži link = DA i Prikaži naslov = DA/NE) -> prikazuje se naslov sa linkom jer "Prikaži link" ima prednost
(Prikaži link = NE i Prikaži naslov = DA) -> prikazuje se naslov bez linka
(Prikaži link = NE i Prikaži naslov = NE) ->ne prikazuje se nikakv naslov

Dobar posao onebeat!