Novosti:

Aktualne Joomla! verzije: 3.10.11 i 4.2.6

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Mrky

#1
Hvala shvatio i riješio. Također sam riješio i uspio uraditi višejezični sajt kao na linku iznad.

Još jednom hvala na odgovoru.
#2
Pozdrav svima,

u joomla 2.5 uradio sam menu i kreirao članke po kategorijama (U menu izborniku svaka stavka (npr: o nama, kontakt) postavljeno je jezik=svi).

Zatim sam instalirao Falang kako bi imao višejezični sajt. Sve to funkcionira i radi kada se klikne na određenu zastavu. Mene muči kako namjestiti kada netko dođe na stranicu da se otvara na   Hrv jeziku a ne na engleski. Sada kada netko posjeti stranicu otvara ju na engleski a ako želiš hrv moraš kliknuti na zastavu. Kada se uđe u admin dijelu u upravljanje jezicima postavljeno je i administrator i sajt na hrv.

Koristio sam i ovaj tutorial: http://www.youtube.com/watch?v=gnhVVtyejPg
Korak po korak, ali tu mi nikako ne radi Višejezičnost, stoga koristim falang.
#3
Kako sam naslov kaže potreban mi je savijet oko rezervaciskog sistema. Naime unutar joomla stranice po kategorijama smješteno je oko 50 apartmana. I sada kada se otvori apartman pojavi se članak sa opisom i slikama koje pokreće komponenta za ubacivanje slika u članak. Sada bi ja da mi se na mojoj drugoj poziciji (nije važno kojoj) pojavi sistem za rezervaciju. Eh sada tako bi trebalo biti za svih 50 ap koju su unutra i za one koje će se unositi, ali ne na način da im ja moram svaki puta kreirati modul s pozicijom vezano uz taj ap. nešto jednostavnije me interesira jer korisnik jedino znade tekst unest. Trenutno se svaki puta modul mora aktivirati na poziciji za taj ap. A kada se rezervira da dođe upit sa naslovom toga apartmana i podatcima.
#4
Citat: DarioORION] link=topic=4551.msg15998#msg15998 date=1389770361]
Pa teoretski postoji, ali kažem ja sam prošao sve verzije od v40 nadalje i nikad nisam imao problema... btw. govorim o Pro verziji s obzirom da ju imam kupljenu.

Da i ja pričam o pro verziji. Testirati ću još malo. Nisam imao previše vremena od kako sam post postavio. Sve sam brzinski pokušao. Sada će vikend pa ću se zabaviti oko te forme.
#5
Jel postoji mogućnost da je greska u komponenti.
#6
Pozdrav svima,

koristim Rs form za izradu kontakta u joomli 2.5.
Kada postavim dizaj i textbox i konfiguriram admin mail sve snimim. Odem na svoju stranicu otvorim tu formu i pošaljem javi mi se poruka uspješnog poslanog maila koju sam postavi te odem provjeriti mail. Kada otvorim mail primim ovo:

You have a new submission.

{Name:caption}: {Name:value}

Vaš Email:: mailkorisnika@gmail.com

{Subject:caption}: {Subject:value}

Message: test još jednom

: Send


Zatim napravim izmjenim postojeću, onda primam ovako:
Full Name:Test ime
E-mail:mail@gmail.com
{CompanySize:caption}:{CompanySize:value}
{Position:caption}:{Position:value}
{ContactBy:caption}:{ContactBy:value}
{ContactWhen:caption}:{ContactWhen:value}


Ono što u formi mjenjam jesu nazivi koje mi ponudi kada kliknem na box koji želim imati u formi.
Jedina forma koja mi ispravno i sve normalno radi je kada odaberem onu glavnu formu (ime, mail, naslov, poruka)  ili one primjere koji dođu sa instalacijom.

#7
Citat: Onebeat  u 11. Listopad 2013, 21:53
Citat: Mrky  u 11. Listopad 2013, 21:52
Pozdrav

Može li mi netko prebaciti template na 2.5 verziju. Ja sam radio po tutorialima i nailazio sam na probleme poput: error on line 44 "return new JParameter($param, $path);" zatim kada sam to riješio naišao sam na problem "error on line 68 base script. Zatim sam i to riješio i template mi je proradio, ali problem je što mi ne prepoznaje css.

Svi tekstovi su se pojavili ali na blank dokumentu. Može li mi netko uraditi update templatea jer više ni sam neznam što bi uradio.

Koji template i dali vec ima verziju za 2.5?

Nema za 2.5 verziju, provjerio sam. Neki su pokušavali već uraditi update ali im bacalo greške koje sam naveo u postu iznad. To sam riješio i sada mi čita template ali na blank površini.

Mogu ti poslati u PM dawnload link pa ćeš viditi template?
#8
Pozdrav

Može li mi netko prebaciti template na 2.5 verziju. Ja sam radio po tutorialima i nailazio sam na probleme poput: error on line 44 "return new JParameter($param, $path);" zatim kada sam to riješio naišao sam na problem "error on line 68 base script. Zatim sam i to riješio i template mi je proradio, ali problem je što mi ne prepoznaje css.

Svi tekstovi su se pojavili ali na blank dokumentu. Može li mi netko uraditi update templatea jer više ni sam neznam što bi uradio.
#9
Moduli / Potreban modul za rezervaciju
22. Kolovoz 2013, 16:39
Pozdrav,

potreban mi je modul za joomlu 2.5 vezan uz rezervaciju za apartmane. Samo da mi sadržava ime, prezime, datum dolaska, odlaska, e-mail, broj osoba.
Molio bi ako znate koji free modul jer trenutno nisam u mogućnosti platiti.
#10
Riješio sam našao sam dio css koji zafrkava. Uzeo sam polako od pocetka pregledat sve linije i naletio na

img {
   padding:5px;
        margin-left:5px;
}

Sada radi ok.
#11
Skinuo sam images slider modul i instalirao ga. Inače taj modul za listanje slika koristim na svojim stranicama i na svima radi perfektno. Taj slider mi posebno zanimljiv jer je dovoljno uload sliku u folder i on ju očitava.

No dogodio mi se jedan problem na novom templateu. U postavkama slidera imam mogućnost odabrati pozadinu slidera i ja ju odaberem žutu ali to nije ni važno jer preko te pozadine lista slike i to izgleda ovako:
čim prebacim na svoj template događa se ovo:
Nisam više ni sam gdje da pokušam što promjeniti i uraditi uvijek isto. Razmišljam i mučim se time 2 cijela dana.
#12
Hvala ti puno. Skinuo, instalirao, postavio defoult editor i radi. Hvala još jednom.
#13
Pozdrav svima.

Uredio sam jedan template predložak za sebe. Zanima me sledeće. Kada odem u Article menager i otvorim izradu novog artikla meni izgleda to ovako:To je dolazi sa samom instalacijom Joomle. Ja bi volio kada bi mogao dobiti nešto slično ovome:
Ono što je meni najvažnije što mi je potrebno jest imati ovakvo biranje veličine fonta i tip fonta:
I ovaj način Ubacivanja slike u članak:
Meni trenutno izgleda ubacivanje slike ovako:
Nemoram imat sve isto kao gore na 2. slici navedenoj ali najbitnije mi je onakav stil biranja: Tipa fonta, Veličinu fonta i onaj način ubacivanja slike u članke jer je lakši za snalaženje. Jel se to instalira samo plugin potrebni ili se to mora ručno uraditi.

#14
Skinuo sam, raspakirao, i uredio xml dio kako meni odgovara. Kada sam instalirao otišao sam u templates i postavio svoju stranicu za defoult. Pogledao sam sajt i vidim da već ima postavljene neke funkcije a i odgovarati će mi za editanje.

#15
Pozdrav,

surfao sam intenretom, i nisam baš naišao na neke kvalitetne tutoriale. Naime, želio bi sam ubaciti novu poziciju za modul ili mjenati postojeće unutar templatea. htio bi pokušati izraditi jedan svoj template na osnovi onih templatea koji dođu po defoultu sa instalacijom joomle. Što se tiče Html i css jezika znam ga vrlo dobro dok php usavršavam. Bio bi mi potreban jedan tutorial kako bi mogao malo vježbati i steći prakse pri uređivanju cms-a.

Vidio sam neke tutoriale ali nisu previše korisni. Jel mi može netko dati nekakav link koji bi mogao pomoći , volio bi pokušati.