joomla_antivirus_logo

Autor Tema: httpS  (Posjeta: 109 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

JessieSun

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 145
  • Karma: 2
    • Profil
    • Fun Art
httpS
« : 31. Srpanj 2020, 20:46 »
e ova, uključila sma to i nije do sad smetalo kad bih instalirala backup, samo bih isključila, napravila backup, i onda offline sve ok

ali nedavno sam uključivala neke opcije, ne znam ni ja kaj, vezano uz čuvane starih urlova i sl, pa ta preusmjeravanja, da nestane onaj index.php u url-u

i zapravo backup je bio ok

povremeno ga intaliram za kontrolu

i danas ne mogu nikako, štogod isključim tamo, web radi ok, al ne mogu ući u administraciju, uvijek mi prebaci na https iako je bio iključen kao i sva preusmjeravanja prije backupa i n e kužim kaj se događa, zašto se ne mogu ulogirati u administraciju offline, nakon što instaliram backup

i pojavljuje mi se gore slovo S, kad ga obrišem onda me vraća na login uopće ne prihvaća
:-(

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 431
  • Karma: 1
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: httpS
« Odgovori #1 : 01. Kolovoz 2020, 12:09 »
Ak, te prebacuje na httpS, prvo pogledaj configuration.php, traži public $force_ssl =;, ovdje staviš na '0'. Ako je na 0, onda pogledaj htaccess, da se ti tamo ne prebacuje.

A najbolje je, da ništa ne diraš, ideš u administraciju i se logiraš. Potreban je upis usera i lozinke (stari podaci). Ovo zapamčeno iz http ne radi, bar kod mene ne.

JessieSun

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 145
  • Karma: 2
    • Profil
    • Fun Art
Odg: httpS
« Odgovori #2 : 01. Kolovoz 2020, 13:33 »
Našla i to je 0 jer ja uvijek prije backupa isključim taj force u globalnim, kao i slanje maila i recaptchu - te tri stvari uvijek isključim, napravim backup i onda ih vratim, ali to mi ranije nije smetalo za instalaciju backupa, a sad i dalje forsira https a moguće jer sam nekaj prčkala dodatno s tim preusmjeravanjima, al više ni sama ne znam; čak kad isključim sve ove SEO postavke i dalje on meni baca na https i ne mogu ući u administraciju u Wampu. Mislim da nešto nisam dobro podesila ili moram isključiti i plugin možda, ne znam. Jel' ovaj plugin dobro postavlje, d ai njega isključim prije backupa?

Inače prilikom instalacije backupa je označeno automatski da će vratiti htacces u prvobitno stanje, a ja sad imam sve u mapi: i htacess.txt i .htacess, mada to vjerojatno nema veze jer sam to primijetila i kad mi je radila administracija. Mislim da sam u međuvremenu prčkala po ovom pluginu.

A u globalnim postavkama pod Preusmjeravanja mi je isključen onaj napredni način jer nemam pojma kaj je to.
« Zadnja izmjena: 01. Kolovoz 2020, 13:36 JessieSun »

JessieSun

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 145
  • Karma: 2
    • Profil
    • Fun Art
Odg: httpS
« Odgovori #3 : 01. Kolovoz 2020, 13:41 »
JAO sad sam se sjetila, pa ja sam u administratorskom modulu za login omogućila kriptiranje tog formulara, to je problem. Zaboravila sam na to, al sad sam se sjetila  :vino:

Zato se ne mogu logirat u wampu, uf. A mogu li to nekak ručno ispravit da ne radim novu instalaciju?

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 431
  • Karma: 1
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: httpS
« Odgovori #4 : 01. Kolovoz 2020, 14:07 »

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 431
  • Karma: 1
    • Profil
    • Radio Tomi

JessieSun

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 145
  • Karma: 2
    • Profil
    • Fun Art
Odg: httpS
« Odgovori #6 : 01. Kolovoz 2020, 15:20 »
Hvala puno na trudu.

Isključila sam to kriptiranje, napravila novi backup i instalirala u Wamp i sad se noramlno mogu logirati. To je bio problem. Možda bih mogla i ono staro ispravljati, al nije mi se dalo jer to je meni isto prčkanje čim moram ulazit u configuratiion i htacess, jednostavnije mi je bilo ovako. Ugavnom, dobro da sam se tog sjetila, pa ak netko isto tak zapne, možda mu je to uključeno. A ono forsanje u globalnim se može isključiti kod instalacije backupa pomoću Kickstart-era jer tamo ima kućica za to i mislim da je već označena za svaki slučaj, pa vjerojano to ni ne moram isključivati ni niš. ReCaptchu isključujem čisto zato da ne moram offline, al ne smeta m inače, nego znači samo to kriptiranje zapravo, to bih jedino trebala isključvati prije backupa. Sve ostalo mogu u Wampu isključit, d ane diram web, on kak trenutno nije baš posjećen onda si to dozvolim, al na nekom webu di je gužva nije baš zgodno isključivati te sve opcije prije backupa.

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 431
  • Karma: 1
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: httpS
« Odgovori #7 : 01. Kolovoz 2020, 17:32 »
Super. Samo da radi kao treba. Zašto wamp? Wamp je super, al meni vragec ne radi na win 10, tako da sam za localhost išao na UwAmp

JessieSun

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 145
  • Karma: 2
    • Profil
    • Fun Art
Odg: httpS
« Odgovori #8 : 01. Kolovoz 2020, 18:15 »
Super. Samo da radi kao treba. Zašto wamp? Wamp je super, al meni vragec ne radi na win 10, tako da sam za localhost išao na UwAmp
Nikad čula za to. Koristila sam XAMPP dok nisam trebala nekaj radit u php5, a u Wampu mogu prebacivat verziju php-a kad mi treba koja. To me naučio ovaj Dario, i nisam više mijenjala. Sad sam se navikla i ne da mi se navikavat opet na nešto novo. Ali meni radi u Win 10, možda trebaš nekaj podesit.
« Zadnja izmjena: 01. Kolovoz 2020, 18:19 JessieSun »

 

joomla_antivirus_logo